Wie zijn we?

In Wijkcentrum De Daalder werken betrokken vrijwilligers en professionals samen om de bezoekers een fijne ervaring te bieden en om ze een zo aangenaam mogelijk aanbod aan activiteiten te kunnen bieden. Wie onze professionals en vrijwilligers zijn vind je op deze pagina. Lees hun motivatie en functie en kijk wat ze voor jou kunnen betekenen.

Het vast team

Het vaste team van Wijkcentrum de Daalder bestaat dus uit betaalde professionals. Het team bestaat uit een bedrijfsleider, beheerder/aanspreekpunten, sociaal pedagogische Hulpverleners en een Sociaal Cultureel Werker.

Als u vragen heeft met betrekking tot verhuur,  een leuk project of verdere algemene vragen dan kunt u terecht bij Anja of Ingrid.

Heeft u specifieke vragen of ondersteuningsbehoefte op welzijnsgebied? Vraag dan naar Amber, Marloes of Lynn (pedagogisch hulpverleners). Zij helpen u graag verder.

Wil je iets organiseren voor de buurt of mis je een sociale activiteit voor de welvaart van de buurt? Vraag dan naar Cas, onze sociaal cultureel werker.

Even voorstellen

Anja Alfing

Zakelijk Leider

 Ik ben een zorgzaam en betrokken persoon met een passie voor mijn werk. Met mijn bevlogenheid streef ik ernaar om altijd het beste voor ons wijkcentrum te bereiken.

Aanwezig op ma-di-woe-do
09.00 – 16.00 uur
vrij 
09.00 – 12.00 uur
Anja Alfing ZakelijkLeider Wijkcentrum Daalmeer

Amber Supèr

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Ik geloof erin dat iedereen op eigen wijze een waardevol onderdeel is van onze samenleving, pak de regie en ik ben er om je onderweg te helpen.

Aanwezig op ma-di-wo-do
08.00 – 16.30 uur

Lynn Goesinne Sociaal Pedogogisch Hulpverlener Wijkcentrum Daalmeer Alkmaar

Lynn Goesinne

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Ik vind dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren aan de samenleving op zijn of haar eigen manier, en ik ontdek graag met jou wat bij jou en jouw kwaliteiten past.

Aanwezig op ma-di-do
08.00 – 16.30 uur

Marlous Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Marloes van Langen

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Verder zou ik mezelf omschrijven als creatief, gepassioneerd en zorgzaam. 
 
Aanwezig op ma-di-do
08.00 – 16.30 uur

Cas Knol

Sociaal cultureel werker

Is altijd op zoek naar het  verhaal achter de mens, een organisatietalent, een entertainer en een verbinder. 

Aanwezig op woe-do
08.30 – 17.00 uur

Ingrid Mentzij Beheerder Wijkcentrum Daalmeer Alkmaar

Ingrid Mentzij

Assistent-beheerder 

Als assistent-beheerder van ons wijkcentrum ben ik gedreven en zorgzaam. Ik doe mijn werk met liefde en passie, en zet me volledig in voor de gemeenschap.

Aanwezig op ma-di-do-vrij
09.00 – 16.30 uur

Meld je aan als Stagiaire

Een stage is de manier om het werkveld te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en valkuilen. Na afloop van een stage weet je dus niet alleen meer over het werkveld, maar juist ook over wie jij bent als professional en wat je eigen capaciteiten, wensen en ambities zijn.

Wij bieden meerdere plekken aan passend bij verschillende opleidingen, zoals Social Work(HBO) en Sociaal Cultureel Werk(MBO). De studenten worden begeleid door HBO-geschoolde professionals met een relevante opleiding en meerdere jaren praktijkervaring.

Daarnaast bieden wij jongeren de kans een kijkje te nemen binnen onze organisatie d.m.v. maatschappelijke stage.

Heb je interesse om bij Wijkcentrum Daalmeer (maatschappelijke) stage te lopen? We horen graag van je!

Je kan met ze contact opnemen
via info@wijkcentrumdedaalder.nl, door te bellen naar 072 56 17 618 of door langs te komen bij onze informatiebalie aan de Johanna Naberstraat 77B.

Vrijwilliger worden bij Wijkcentrum de Daalder?

Ons mooie centrum kan niet zonder vrijwilligers. Wij zijn altijd opzoek naar gedreven en enthousiaste mensen die ons team willen ondersteunen en versterken.
Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten die een welkome toevoeging kunnen zijn aan ons fijne team. Samen wordt gekeken naar passende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen bij het ontbijt- en eetcafé of bij de Nationale Buitenspeeldag.
Een vaardig persoon op het gebied van PR, die ons kan ondersteunen bij het onderhouden van de website, Facebookpagina en onze pagina in de wijkkrant van Alkmaar-Noord.
Ben je sociaal vaardig en werk je graag in teamverband? Dan mag je ons contacten!

Nieuwe penningmeester gezocht!

Wijkcentrum Daalmeer(WCD) is een sociaal cultureel centrum voor de wijk Daalmeer in Alkmaar. Alle activiteiten worden door het team in nauwe samenwerking met een grote groep vrijwilligers uitgevoerd en gecoördineerd.

Naast het team en de vrijwilligersgroep is er een bestuur wat het team ondersteunt, op het gebied van beleid en aanvragen voor subsidies. Het bestuur is op zoek naar een penningmeester die het bestuur komt versterken. De penningmeester zal in samenwerking met de zakelijk leider van het WCD de financiën beheren en controleren. Ook dient eenmaal per jaar een subsidieaanvraag ingediend te worden, samen met een evaluatie van het jaar daarvoor.

De penningmeester en de zakelijk leider zijn verantwoordelijk voor het financiële aspect en zullen met de boekhouder de financiële continuïteit van het WCD waarborgen.

Taken:
– Opstellen begroting en de daarbij behorende jaarlijkse subsidieaanvraag. Bewaken en controleren van de financiën.
– Tijdens bestuursvergadering de financiële status verantwoorden.
– Nauwe samenwerking met de zakelijkleider van het WCD

Tijdsbesteding:
Een maal per 6 weken een bestuursvergadering. In normale weken zal de tijdsbesteding minder dan 2 uur bedragen. In april of mei zal dit iets meer zijn in verband de aanvragen van de subsidie voor het volgend jaar.

Motivatie:
Affiniteit met cultureel en buurtwerk en een bijdrage willen leveren aan een leefbare wijk.

Profiel:
Als bestuurslid zal je werkzaam zijn in een groep welke een zeer breed scala van cliënten kent. Dit vereist een open blik naar alle groeperingen n de maatschappij, en dien je bereid te zijn om in een open en vrije omgeving te werken. Maar ook bereid te zijn om het beleid van het bestuur te vertalen naar doelen voor het team.

Inlichtingen:
Zie jij je zelf als een goede aanvulling voor ons team dan zien we graag je reactie tegemoet op info@wijkcentrumdaalmeer.nl. Of neem contact op met een van de bestuursleden.