Activiteiten De Daalder

Binnen ons wijkcentrum hebben wij verschillende activiteiten waarbij je kunt meedraaien. Dit is een aanbod voor de sociale verbindingen, gezamenlijk eten, muziek dans en Beweging, ontspanning en diverse specials als eenmalige activiteiten.

Ontbijtcafé

Iedere doordeweekse ochtend bent u in het wijkcentrum van harte welkom bij het ontbijtcafé!
Vanaf 09:00 tot 11:00 uur staat het ontbijtteam voor u klaar en serveert een ontbijt naar keuze: standaard of luxe. Een standaard ontbijt voor €3,00 bestaat uit: een pistolet en croissant, een plakje kaas, een ei, een bakje jam, een bakje boter en een warme drank naar keuze. Voor €0,50 cent extra krijg je er nog een jus d’orange bij! Reserveren is niet nodig, u kunt van maandag t/m vrijdag elke ochtend gewoon aanschuiven.

Kosten Vanaf €3,00
Let op: in de kerstvakantie is er geen ontbijtcafé

Contact
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Eetcafé

Eetcafe-de-daalder

Elke Dinsdag, Donderdag en Vrijdag is ons eetcafé de Daalder weer open in de namiddag en vooravond. Wees van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen, want reserveren is bij ons niet noodzakelijk.

Voor een klein bedrag wordt er een heerlijke maaltijd bereid door de vrijwilligers van ons wijkcentrum. Al onze gerechten worden geserveerd met patat of rijst en salade. U kunt van 16.30 tot 19.00 uur bestellen. Wil je liever de maaltijd thuis nuttigen? Afhalen kan ook!

(Alle prijzen onder voorbehoud, prijswijzigingen kunnen later worden doorgevoerd op de website.)

Klik Hier voor de menukaart: Eetcafé 2024/2025

Contact
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

De Lange Eettafel

Elke eerste vrijdag van de maand bent u welkom om een lange tafels plaats te nemen voor een heerlijke maaltijd. 
De Lange eettafel heeft u de mogelijkheid om met de mensen om u heen een praatje te maken en zo eventueel nieuwe mensen te leren kennen! Per editie is er een ander thema waar een menu naar gemaakt wordt. De maaltijd start om 17.30 uur, inloop/zaal open 17.00 uur.

Let op: alstublieft wel even reserveren van tevoren; uiterlijk tot de donderdag ervoor dit kan telefonisch via 072-5617618.

Kosten €8,00 (een driegangen-diner) (drank apart afrekenen)
Prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen afwijken.
Komende edities 2024 De Lange Eettafel:
vrij. 4 oktober, 1 november en 6 december.

Tijd Inloop/zaal open 17.00 uur
Maaltijd om 17.30 uur

Contact 
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Dans en Beweging

Dansstudio-Dagmar

Dansstudio Dagmar

Bij dansstudio Dagmar wordt lesgegeven door gediplomeerde en ervaren dansdocenten en de groepen zijn klein, zodat iedere danser of danseres op zijn of haar niveau aangesproken wordt.

We bieden de volgende danslessen aan: dreumesdans, peuterdans, kleuterdans, dancemix, streetdance/jazz/show, hiphop, hiphop for boys, afro dance, breakdance en dans je fit! Volgens dansstudio Dagmar betekent dansen: plezier, creativiteit en beleving.

Contact
0725647533 

G Disco

Elke eerste zaterdag van de maand is er in Wijkcentrum De Daalder een G-disco. Dj Snow en zijn team organiseren een heerlijke muziek avond. Dj Snow krijgt iedereen aan het swingen met golden oldies, de laatste hits en wat al niet meer. Ook is er ruimte voor karaoke. Elk feest heeft zijn eigen thema. Dj Snow is al dj sinds 1991 en draait muziek in alle stijlen. Maar kan ook op verzoek andere soorten muziek draaien.

Maar wil je hier nu als feestganger heen zonder begeleiding of ben je iemand zonder beperking ben je uiteraard ook van harte welkom.

Kosten De entree bedraagt € 3,00 p.p. begeleider gratis

Contact
072-5617618

Komende editie
Klik op deze agendalink

OldStars walking football

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 65-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging. OldStars walking football is, vooral voor niet-voetballers, laagdrempelig en prima te doen. Je blijft fit, het ‘kleedkamergevoel’, en je bent onderdeel van een club! Gezelligheid, nieuwe contacten/vrienden, en beweging. Zie voor meer informatie, o.a. de spelregels, de OldStars website. Contact 072-5617618 Info@wijkcentrumdedaalder.nl
Stichting Kicking Country

Stichting Kicking Country

Wie ben ik?
Petra Dehé

Hoe zien de lessen eruit?
Zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor
Country Line en Partnerdance en Country muziek
Dit tracht de Stichting te bereiken door o.a.:
Het geven van country line en partnerdansles
Het geven van demonstraties en workshops
Het geven van vrij dansavonden.                 

Contact
0725094328 

Sport vitaal 50+

U gaat met uw groep werken aan een betere conditie, meer balans en sterkere spieren in het boven- en onderlichaam. Tijdens de lessen wordt soms gebruik gemaakt van materialen zoals hoepels, stokken en ballen.

Alle oefeningen worden op muziek uitgevoerd. Het is mogelijk op een stoel mee te doen aan de les.

Tijden:
Maandag van 10.15 – 11.15 uur

Contact
0628510517
sportvitaal@alkmaarsport.nl

Wandelen loopt mee

Kom gezellig wandelen in de regio van Alkmaar. We lopen een route tussen de 5 en 7 km.

Tijden
Dinsdag van 09.30 – 11.15 uur

Contact

0628510517
sportvitaal@alkmaarsport.nl

Qigong

Qigong is een bewegingskunst en betekent ‘Tot in de perfectie trainen van (levens) energie’. Qigong is tot op zeer hoge leeftijd te beoefenen. Naast de Qigong is er tijdens de lessen ruimte voor meditatie, (zelf)massages en acupressuur. 

Van deelnemers wordt verwacht dat ze ook thuis oefenen, om zo maximaal profijt van de lessen te hebben. 

Tijden
Donderdag 10.00 – 11.00 uur    Donderdag 11.00 – 12.00 uur                                                            

Contact
0628510517
sportvitaal@alkmaarsport.nl

Yoga

Be-Yoga

Wie ben ik?
Sonja Touw

Hoe zien de lessen eruit?
Yin is geschikt voor zowel sporters en harde werkers als voor ieder ander, ongeacht beperkingen. Je leert mentaal en fysiek in balans te komen.

Critical Alignment yoga (CAY) met speciale aandacht voor het rug, nek en schoudergebied. Er wordt veel aandacht besteed aan het mobiliseren van de wervelkolom en de gewrichten.

Contact
0645100918

YOGA

Yoga Senioren

Wie ben ik?
Monica Wieringa

> Tijdelijk gestopt, info volgt wanneer we deze mogen ontvangen.

Hoe zien de lessen eruit?
In speciale seniorenlessen is dat niet het geval en zal u zich veiliger en beter op uw gemak voelen. Bij de lichamelijk oefeningen hou ik speciaal rekening met het ouder wordende lichaam. In mijn lessen is er echter niet alleen aandacht voor lichamelijke oefeningen maar ook aandacht voor de filosofie van yoga,  voor ademhalingsoefeningen en meditatie. Ik hoop dat u lekker mee komt doen zodat u samen met andere senioren ook kunt genieten van alle voordelen die yoga oplevert.


Contact
06 81518172

Yoga Omkar

Wie ben ik?
Ik ben René en ben internationaal gediplomeerd Advanced Yogadocent (E-RYT 500).

Hoe zien de lessen eruit?
Mijn missie is om de ervaring die ik met holistische Yoga heb over te brengen naar mijn studenten. Ik ben dichter bij mijzelf gekomen en bewuster geworden van de omgeving en mijn lichaam. Door de Yoga zal er evenwicht ontstaan in de energiestromen in het lichaam. Yoga is op een rustige en ontspannen manier bezig zijn met lichaam en geest door o.a. lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie. Door alles met aandacht uit te voeren, leer je in het moment te zijn en veranderingen op te merken. Op die manier zullen er inzichten ontstaan in jezelf.
De verschillende houdingen zijn op elkaar afgestemd, zodat het hele lichaam zich kan ontspannen en de energie vrij kan gaan stromen.

Contact
0642461927

Muziek

Alkmaarse Big Band

Alkmaarse Big Band

Dirigent Gerard Kleijn

Hoe zien de lessen eruit?
Achttien muzikanten onder leiding van jazztrompettist Gerard Kleijn spelen stukken met veel gevoel voor traditie. Swing, blues, funk, latin en prachtige ballads staan op het repertoire van dit orkest.

Contact
Organisator: Henk Greven
0612622359

Samen Verder

Gezellige muziek-inloop in het wijkcentrum, deze middag is voor iedereen die van gezellige muziek houdt. Iedere maand is er live muziek van een nieuw koor of een optreden waarbij u leuke meezingers kunt horen. Uiteraard is er ruimte voor een dansje, om mee te zingen en/of te luisteren.

Tijd
Elke laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur

Kosten
€ 6,00 per persoon inclusief een kopje koffie, soep en een frisdrankje.

Komende edities: 2024

26 oktober: Joost de Vries
30 November: Monique zingt lounge

Contact
0725617618

POPPop koor Alkmaar

Popkoor Together

Wie zijn wij?
Popkoor Together is een swingend, serieus, ambitieus maar vooral gezellig koor dat op dit moment uit ca. 60 leden bestaat. 

Hoe zien de repetities eruit?
Het koor wordt wekelijks, ook tijdens de repetities, begeleid door onze fantastische eigen live band!! Ons repertoire wordt voortdurend vernieuwd en aangevuld met pakkende popsongs die voorzien zijn van eigen, meerstemmige arrangementen waarin solisten ook een belangrijke rol hebben. Het geheel wordt, waar nodig, voorzien van dans.

Contact dirigente en arrangeur Annet Mazereeuw

 

Leren en Ontwikkelen

franse vlag

Franse les

Wie ben ik? 
Ik ben Isabelle Gosselin,  ik ben geboren in Normandië, Frankrijk. Ik geef al  20 jaar cursussen Frans.
Hoe zien de lessen eruit?
Er is les in kleine groepen     (maximaal 8).

Contact
+31725403032 / 0653206579

Italiaanse

Italiaanse les​

Wie ben ik?
Eleonora, geboren in Italië

Hoe zien de lessen eruit?

Italiaans 1 is een cursus voor iedereen die nauwelijks tot geen kennis van Italiaans heeft. Vanaf de eerste les wordt er geoefend met luisterteksten en spreekvaardigheid.
Ook is er aandacht voor de Italiaanse cultuur en de tradities. Een Italiaanse cursus van 15 lessen.

Contact
0648210235
eleonoramirabello@gmail.com

Spaanse les​

Wie ben ik?
Flavia

Hoe ziet de les eruit?
Spaanse les door ervaren spaans sprekenden docenten.
Voor mensen die de taal willen leren of verder willen leren. De cursus heeft  kleine groepen, met voldoende aandacht voor iedereen.

Contact
06-37441596


Leren en Ontwikkelen

Inhaken

Inhaken

Gezellige avond haken ,breien en borduren, andere creatieve uitspattingen mogen natuurlijk ook. Begeleid door gezellige ervaren vrijwilligers. Het InHaken is geschikt voor iedereen, beginnend , gevorderd of als je het wilt leren. Er zijn verschillende voorbeelden, patronen en leuke boeken aanwezig om te bekijken. er is begeleiding om je op weg te helpen. Op deze avond zijn er geen verdere haak materialen beschikbaar.

Wanneer
  Op dinsdagavond eens in de twee weken.  Klik op deze agendalink                                                                                                 
Tijd
  Om de week op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties)

Kosten
€3,00 inclusief een kopje koffie/thee, een glaasje fris en wat lekkers.

Contact
072 5617618
inhaken.alkmaar@hotmail.com

Openbare Boekenkast

Houdt u ook zo van een goed boek? Wij in ieder geval wel! Wijkcentrum De Daalder is van mening dat iedereen de kans moet krijgen om boeken te kunnen lezen. Van jong tot oud en van tuinier tot thuiskok , voor iedereen is er wat te vinden in onze openbare boekenkast. U kunt hier gratis en geheel vrijblijvend een goed boek meenemen óf natuurlijk neerzetten. Je mag de boeken zolang houden als u zelf wilt of doorgeven aan iemand die hem ook graag wil lezen.

Dus heeft u even niets te lezen of heeft u juist boeken die bij u thuis staan te versloffen? Kom vooral eens bij ons langs! Lang leve het lezen!

Kosten Geen

Contact
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Naaien

Naailes

Wie ben ik?
Irina

Hoe zien de lessen eruit?
Altijd al zelf kleding willen maken ? De naailes is weer gestart, er worden lessen gegeven in kleine groepen onder begeleiding van een ervaren coupeuse.

We hebben een aantal naaimachines beschikbaar voor de mensen die geen machine hebben. Wel is het belangrijk om de basisspullen voor naaien zelf aan te schaffen.

Kosten De kosten moeten bij aanvang van de eerste les gepind worden of met de Alkmaar pas betaald worden.

Wanneer?
Blok van 10 lessen van 19 sept. tot 22 nov. / donderdag van 19.30-21.30 uur 

Blok van 20 september tot 3 juli / vrijdag van 10.00 – 12.00 uur 

Contact 
U kunt zich opgeven bij Irina 06-58966640 of bij Bram 06-37162268

Ontspanning en spel

Alkmaar sport

Alkmaar Sport

Hoe zien de lessen eruit?
Bij Alkmaar Sport N.V. staat plezier in Sport voorop! Alkmaar Sport zorgt dat zoveel mogelijk mensen in de regio sporten omdat het leuk, gezellig en gezond is. We spelen in op de vragen uit de regio en halen drempels weg om de mogelijkheden van sport te vergroten. We verbinden partijen om tot maatschappelijke en economische meerwaarde van sport te komen en bieden een schone, veilige en inspirerende sportomgeving.

Contact
0725489300

Biljartclub Alkmaar

Biljartclub

Biljartclub De Daalder heeft een gezellige biljartgroep voor heren en dames. Op donderdagavond is er een interne onderlinge competitie. Hierbij spelen we libre en bandstoten. Er staan twee biljarts en er is gelegenheid om aan de bar een drankje te bestellen.

De eerste keer meespelen is gratis. 

Tijd
Iedere donderdagavond vanaf 19.00 uur

Contact 
Ton Presser: 072-5610976
0725617618
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Schaakclub Koedijk

Schaakgroep Koedijk

Hoe ziet de avond eruit?
Een ”spannende ontspanning” voor iedere schaakliefhebber! Voor jong en oud, beginners en gevorderden.

Tijd
Er wordt elke dinsdagavond gespeeld in wijkcentrum De Daalder, vanaf 20.00 uur.  Kom eens een keer meedoen en je zult zien, je vindt het prachtig. Geef van tevoren wel even op dat je langskomt, dan kunnen we je meteen inplannen.

Contact
Voorzitter Hans Schoon:                    072 -56 21 643 of 06 – 2318 4946


Klaverjassen

Van september tot en met mei kunt u bij ons klaverjassen. Er wordt gespeeld voor kleine prijsjes. De klaverjasclub heeft een open karakter. Wilt u meedoen? Meldt u zich dan even aan. Jong en oud zijn allemaal welkom.

Informatie:
Woensdagmiddag, 13.30-16.30 uur
€2,00 per keer

Contact
Paul Roomer: 06-16410320

Buy 1 Free 1

Bingo

Sinds januari 2020 organiseert de Alkmaarse Rummikub Club haar maandelijkse bingoavond in het Wijkcentrum De Daalder ouderwets gezellig met familie en vrienden! Reserveren is niet mogelijk dus     Vol = Vol.
De Alkmaarse Rummikub Club organiseert al bijna 30 jaar bingoavonden met extra spannende spelelementen. Zo wordt er maandelijks gestreden om de ondertussen befaamde koffer van Ron met iedere maand weer een MEGA prijs. Verder staat iedere maand de prijzentafel weer vol met mooie prijzen! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Gewonnen prijzen worden niet geruild.

Tijd  Zaal open vanaf 18.30 uur, 19.40 uur voorronde, hoofdronde van 20.00 uur tot 23.30 uur

Kosten Vanaf €15,00 (a.u.b. gepast betalen)Komende 

Contact
Ron van Hielten: 06-22627408


Daalders Creatief

Daalders creatief is een gezellige activiteit in het wijkcentrum waar iedereen kan aanschuiven om te knutselen onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Ook organiseren we om de zes weken workshops de workshops zijn gericht op het creatief bezig zijn met allerlei materialen en verschillen van een vogelhuisje maken tot het maken van sieraden of bloemstukken.

Tijd Dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten variëren tussen de €5,00 en €10,00. Dit is altijd inclusief de benodigde materialen, wat lekkers, een kopje koffie of thee en natuurlijk heel veel creatieve gezelligheid.

Kosten € 0,75 p.p.

Contact
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Tovertafel

Er wordt een kast aan het plafond gemonteerd, boven de (eet)tafel. In het kastje bevindt zich een beamer, infraroodsensoren en een luidspreker. Door middel van deze techniek worden er verschillende soorten spellen aangestuurd die worden geprojecteerd op de eettafel.
Door gebruik te maken van de tovertafel worden ouderen met dementie gestimuleerd om op een speelse manier te bewegen. De tovertafel zorgt ervoor dat mensen op een leuke creatieve manier verbonden worden. De unieke op maat gemaakte spellen zorgen ervoor dat de fysieke activiteit en sociale interactie gestimuleerd worden. De interactieve spellen bestaan uit lichtprojecties op tafel,
die reageren op hand- en armbewegingen. En minstens zo belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier!
De tovertafel sluit daarom perfect aan op hun behoeften en wensen. Tijdens het proefdraaien werd door meerdere cliënten de tovertafel zeer positief ontvangen. Het geeft een gezellige speelse manier van bezig zijn.

Contact
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Bridge

Bridgen is een leuke denksport. Het is een fantastische manier om geestelijk actief te blijven en met veel mensen een hobby te delen door een spel te spelen dat over de hele wereld dezelfde regels kent.
Bridgeclub Alkmaar Noord (BCAN) is een gezellige club waar u elke donderdagmiddag in een fijne omgeving gezellig kan kaarten.
Je kan je tot dinsdagavond, 18.00 uur aanmelden op de website van BCAN, om de volgende dag mee te spelen. Wij kunnen dan onze indeling er op afstemmen!

Kosten Externe leden mogen 1 keer vrij spelen, daarna wordt een bijdrage van €1,50 pp.

Contact Joop Snel
06-36364202

Spelletjesmiddag

Op iedere woensdag is er een spelletjesmiddag van 13.00 tot 16.30 uur

Op de zondagen zullen er ook maandelijks spelletjes middagen worden georganiseerd. Een middag voor iedereen van 12 jaar en ouder die van een spelletje houdt. 

Of het nu gaat om een bord, kaart of dobbelspelletje? Dat maakt niet uit. We spelen simpele tot complexe spellen en je bent van harte welkom. 

Tijden zondag:
van 12.30 tot 17.00 op 13 oktober, 10 november, 8 december 2024 

Koffieochtend

Elke woensdag hebben we van 10.30 tot 12.00 uur een koffieochtend in Wijkcentrum de Daalder. Onder het genot van een (gratis) kopje koffie en koekje kunnen wijkbewoners met elkaar in gesprek, gewoon even rustig de krant lezen of in gesprek met de VoorMekaar partners die aanwezig zijn.

Stamtafel

Wekelijks op vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur een informeel samenzijn voor heren uit de wijk. De mannen komen bij elkaar om over dat wat hen bezig houdt te praten. Dat kan zijn: het nieuws, sport of hobby’s. Kortom, alles wat ter tafel komt, onder het genot van een kopje koffie/thee en natuurlijk leuk gezelschap. Biljarten en darten kan ook.

De Stamtafel is een activiteit van Voor Mekaar Daalmeer.

Wil je ook iets organiseren in onze Wijkcentrum?

We hebben diverse zalen in de aanbieding.
Neem contact op met Anja of Ingrid die je kan adviseren over de zaalhuur. Je kan met ze
contact opnemen via info@wijkcentrumdedaalder.nl, door te bellen naar 072 56 17 618 of
door langs te komen bij onze informatiebalie aan de Johanna Naberstraat 77B.

Markten en Beursen

Kunst in Daalmeer

Voor wie?
Voor kunstenaars uit de buurt

Hoe ziet het eruit?
In ons wijkcentrum hangen kunstwerken in de centrale ruimte en in de gang naar het gezondheidscentrum.
Elke vier maanden wisselen de werken. 

Kosten Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Contact
Wil jij jou kunst in de Daalder  tentoonstellen? Mail ons dan. Sylvia van Zoeren en Michaëla Wiersma nemen graag contact met je op.
072 56 176 18
info@wijkcentrumdedaalder.nl

Moeder Aan Moeder Markt

Wie ben ik?
Debbie Dhillon

Hoe ziet de dag eruit?
De Moeder Aan Moeder Markt is een markt voor tweedehands kinderkleding. De doelgroep is kinderen van 0 t/m 6 jaar.
De Moeder Aan Moeder Markt is ideaal voor de verkoper want de juiste doelgroep komt erop af. En de koper hoeft niet willekeurige rommelmarkten af te struinen.
De Moeder Aan Moeder Markt is uiteraard voor iedereen! Niet alleen voor moeders.
Wilt u zich opgeven voor de huur van een tafel, dan kan dit alleen via moederaanmoedermarkt.nl/verkopers.

Kosten €2,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Info tafelverhuur

Contact
072 56 176 18

Spirituele beurs

Wie ben ik?
Anna Luzia Eberlein

Hoe ziet de dag eruit?
Wees gereed om een reis naar innerlijke groei en verlichting te maken, te midden van gelijkgestemde zielen en inspirerende energieën.

Van 11.00 uur tot 17.00 uur bieden we een betoverende ervaring aan, waarbij je de gelegenheid hebt om in contact te komen met spirituele gidsen, helderzienden en genezers die je kunnen helpen op je pad naar zelfontdekking en genezing. Laat je inspireren door de diverse stands met kristallen, tarotkaarten, wierook en andere spirituele benodigdheden die je kunnen ondersteunen bij je spirituele reis.

Treed binnen in een wereld van mystiek en inzicht, waar elke ontmoeting en elke ervaring een mogelijkheid is tot groei en verbinding. Ontdek nieuwe perspectieven, laat je intuïtie je gids zijn en omarm de magie van het moment.

Of je nu op zoek bent naar antwoorden, heling, of gewoon een moment van bezinning, de Soulmate Spirituele Beurs staat klaar om je te verwelkomen met open armen en een open geest.

Kosten € 5,- en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Contact
06 30046695