Steenbreek acties in Wijkcentrum Daalmeer
In Alkmaar organiseert Hortus Alkmaar samen met Voor Mekaar Daalmeer diverse acties onder de naam ‘Steenbreek Alkmaar’. Het doel is om bewoners bewust te maken van de voordelen van een groenere tuin en te zorgen voor minder stenen in de tuinen. Wij stimuleren wijkbewoners hun tuin groener te maken: ‘stenen eruit, groen erin!’

Samen voor een groene wijk
Een groene wijk, met gevarieerde beplanting en niet al te veel stenen, is een gezonde wijk waar het prettig wonen is. De vergroening van het Daalmeerplein is daar een mooi voorbeeld van. Kijk eens rond in je eigen tuin. Zijn al die tegels echt nodig? Je hoeft geen groene vingers of veel tijd of geld te hebben om te tuinieren. Belangrijk is om te kijken wat het beste bij jou past. Maak je tuin fleuriger en leefbaarder! Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de bijen, vlinders en vogels die naar je tuin gelokt worden. Meer groen zorgt er ook voor dat regenwater gemakkelijker wegloopt. Zo voorkom je wateroverlast. Ten slotte zorgt groen ervoor dat het koeler blijft tijdens hete zomers.

Gratis zakje bloemzaadjes  en kleurwedstrijd
Op zaterdag 17 april 2021 kunnen bewoners tussen 10:00 en 13:00 uur een zakje biologische bloemzaadjes ophalen bij Wijkcentrum Daalmeer. Op 22 april 2021 is het namelijk Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders. Door het zaaien van het bloemenmengsel draagt u bij aan het behoud van de bijen. Kom op tijd, want op=op.  Voor de kinderen ligt op 17 april een leuke kleurplaat klaar. De gekleurde plaat kun je inleveren bij het Wijkcentrum. We maken een mooie expositie van alle kleurplaten en verloten ook nog leuke prijsjes. Doe mee!

Lever je tuintegel in voor een gratis plantje
Op zaterdag 15 mei 2021 kun je een tuintegel omruilen voor een plant. Zet de datum vast in je agenda. Houdt de wijkkrant, Facebookpagina en website van Wijkcentrum Daalmeer goed in de gaten!

We zien je graag bij de aftrap van deze reeks acties op 17 april!

We houden rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Zoek je tips voor jouw tuin? Kijk op https://srv/home/2329-wijkcentrumdaal/domains/wijkcentrumdaalmeer.nl/htdocs/www.hortusalkmaar.nl/steenbreek/