Kunst in Daalmeer

In ons wijkcentrum hangen kunstwerken in de centrale ruimte en in de gang naar het gezondheidscentrum.
Elke vier maanden wisselen de werken.

Wil jij jouw kunst in de Daalder tentoonstellen? Mail ons dan. Sylvia van Zoeren en Michaëla Wiersma nemen graag contact met je op. Tot mei 2024 hangen er werken van Sjoerd van Berkel, Henriëtte Maas en Trees Gerdes.

We vertellen graag iets over de kunstenaars.

Sjoerd van Berkel

Toen hij van een vriend, in 1997, een rol achter behang had gekregen en schoolverf, ontdekte hij dat hij schilderen heel leuk vond. Hij heeft altijd een groot enthousiasme gehad en maakte zich minder druk over de techniek. Hij koos voor een kleurig palet en werkte vaak op basis van foto’s die hij al eerder had gemaakt. Zo ontstond in de afgelopen 25 jaar een collectie die sterk verbonden is met zijn eigen leven. Daarin zie je bijvoorbeeld portretten van zijn vrouw, zijn zoon, vrienden en vriendinnen en plekken uit de omgeving. Bij elk schilderij is er wel een apart verhaal.

Voor meer werk kijk je op: www.sjoerdvanberkel.exto.nl

 

Henriëtte Maas

Mandala’s zijn cirkelvormige, geometrische voorstellingen die vrijwel in alle culturen over de hele wereld voorkomen.

Henriette Maas begon in 1996 met het volgen van een cursus mandalatekenen en sinds die tijd is ze  in de ban van mandala’s. Ze tekent mandala’s en kleurt ze in met kleurpotloden of aquarelverf. Ook borduurt zij mandala’s.

In 2004 is zij zelf mandalalessen gaan geven en dit heeft ze steeds verder uitgebreid. Elke keer is ze weer verrast over de creativiteit die in mensen zit en die door het mandalatekenen meer kan gaan stromen, wat ook effect heeft op het leven van alledag.

Mandalatekenen geeft veel ontspanning en de creativiteit gaat stromen. Het is een hulpmiddel voor concentratie, het werkt meditatief en ontspannend, al tekenend en kleurend vallen je gedachten als het ware helemaal stil.

Mandala’s zijn prettig om naar te kijken, maar ze zelf maken kan nog meer voldoening geven. Het gaat namelijk meer om het proces in het Hier en Nu dan om het resultaat.

Henriëtte

Henriëtte heeft hier gekozen voor vier mandala’s met de seizoenen.

En vier mandala’s uit de cursus Geometrische mandala’s die zij regelmatig geeft.

Het zijn thema’s die nu erg actueel zijn in ons eigen leven en in de wereld:

Leven, Onschuld, Overwinning en Vrijheid

Meer informatie vind je op www.pacha-mama.nl

 

Trees Gerdes

Trees werd geboren op het Verdronkenoord in de prachtstad Alkmaar en woont er nog altijd met veel plezier. Zij schildert sinds vijfentwintig jaar met veel plezier en heeft zich al doende ontwikkeld. Zo volgde ze diverse workshops om zichzelf te verbeteren en volgde ze een jaar Kunst en vormgeving bij Crejat, de Nieuwe Academie. Nu volgt ze de academische jaren bij dit instituut. Haar werk was aanvankelijk vooral figuratief, geïnspireerd door beelden van mensen waarin kwetsbaarheid en emotie te zien is. Het laatste jaar wijdde ze zich volledig aan het landelijke thema Ode Aan Het Nederlandse Landschap. Ze haalt inspiratie uit de natuur en uit alles wat groeit en bloeit. De weilanden. De zee en de duinen. En de wolken die ieder moment veranderen door de wind. Binnen dit thema richtte zij zich meer op het abstracte in plaats van het figuratieve waardoor zij zichzelf meer ontwikkelt naar de abstracte kunst. Trees werkt met acrylverf. Ieder schilderij is voor haar een uitdaging om sfeer, vorm en kleur bij elkaar te brengen. Dat haar werk breed wordt gewaardeerd bleek uit de laatste Kunstroute Alkmaar-Noord/Koedijk (2023). Zij stelde haar woning open en verkocht diverse werken.

Wil je meer informatie? Mail dan naar: treesgerdes@hotmail.com