Samenwerken op maat

Dagbesteding

Samenwerken op maat
Wijkcentrum de Daalder is een plek waar een ieder
mee kan en mag doen op zijn of haar eigen manier. Wij bieden voor jong en oud ook dagbesteding aan. Dit is begonnen als een pilot in samenwerking met GGZ-NHN en is in 2019 in ons reguliere aanbod gekomen. Vier dagen per week bieden wij dagbesteding onder de naam; ‘Samenwerken op maat’.

Samenwerkingen
Naast de samenwerking met GGZ-NHN zijn wij ook andere samenwerkingen aangegaan. Bijvoorbeeld met Heliomare College Alkmaar, Stichting De Waerden en Esdégé-Reigersdaal.

Doelgroep
De dagbesteding is voor meerdere doelgroepen beschikbaar, dit noemen wij inclusieve dagbesteding. Deelnemers zijn van verschillende leeftijden en kennen uiteenlopende problematiek. Samen kijken wij naar mogelijkheden en kansen voor een juiste invulling passend bij het profiel van de (potentieel) deelnemer.

Begeleiding
Twee vaste begeleiders staan voor de deelnemers klaar. Zij hebben beide het diploma Sociaal Pedagogisch Hulpverlener op zak en meerdere jaren ervaring in cliëntbegeleiding. Daarnaast krijgen zij ondersteuning van stagiaires vanuit relevante opleidingen en gemotiveerde vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en graag het verschil maken.

Werkzaamheden
Er is altijd genoeg te doen! We bakken taarten en andere lekkernijen voor verschillende activiteiten en ook koekjes op bestelling. En ook het ontbijtcafé valt meerdere ochtenden onder onze hoede. Daarnaast ruimen we gedurende de week zwerfafval op in de omgeving rondom het wijkcentrum!

Nieuwsgierig?
Bent u of kent u iemand met psychische problematiek, verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel en op zoek naar dagbesteding? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via e-mail. Langskomen mag uiteraard ook. Vraag naar Amber of Lynn.